V sobotu 1. září 2018 proběhl již XV. ročník Memoriálu Ladislava Zemana v malé kopané, které pořádalo Sdružení Sport z. s., ve spolupráci s CSS Tloskov.

V rámci 15. ročníku připravil tým nadšenců doprovodný fotbalový program pro další zájemce o sportování. Ve vnitřním prostoru si nejen klienti CSS Tloskov mohli vyzkoušet např. slalom s míčem, hod na cíl, překážkovou dráhu…

Tři měsíce jsme se těšili, že pořádně zaprší, a tak se nám přání splnilo. Sobotní ráno bylo neskutečně chladné a deštivé. Skalní fotbalisté chtěli hrát venku, méně odvážní v tělocvičně. Nakonec po hlasování zvítězilo venkovní hřiště a bylo to rozhodnutí správné. Při slavnostním zahájení přestalo pršet a celý turnaj jsme odehráli bez deště.

I přes nepřízeň počasí nás přišli podpořit přátelé a v areálu CSS Tloskov se sešlo mnoho fanoušků všech věkových kategorií. Na zelený trávník přišli povzbudit fotbalisty týmů: Ďáblové, FC Erilens, Elektro Kohoutek, Tloskov Modří, Tloskov Zelení a fotbalistky tradičních týmů Blaženky a Big Sisters.

Po krátkém slavnostním zahájení se hráči přesunuli na hřiště a další účastníci do útulných prostor kavárny k občerstvení a teplé klobáse.

V odpoledních hodinách nakonec ve skupině „A“ zvítězili Ďáblové a ve skupině „B“ zaslouženě aktivní hráči týmu Tloskov modří.

Všichni účastníci sobotního turnaje a doprovodného programu byli odměněni cenami (poháry, medaile, věcné ceny, hry s fotbalem, sladké odměny), které zajistilo Sdružení Sport. V rámci polokulatého ročníku bylo připraveno mnoho cen pro doplňkové kategorie: Nejlepší hráč - Jolana Dumková, nejlepší brankář- Vlasta Barták, nejmladší hráč – Matyáš Kopet z Erilensu, přípravka – Erilens a zvláštní cena – tým Blaženky.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům i jejich rodinám za podporu a organizátorům za svůj čas, který věnovali ze svého volna pro dobrou věc.

Za Sdružení Sport z. s. Radka Jiroušková