Ve dnech 20.10. – 22.10.2017 ve Zlíně proběhl I. ročník Národního turnaje Speciálních olympiád v bowlingu, kterého se zúčastnilo 34 sportovců z celé ČR. V pátek večer se uskutečnil zahajovací ceremoniál za přítomnosti europoslankyně Martiny Dlabajové, která je patronkou ČHSO.

V sobotu dopoledne probíhaly kvalifikace a výsledky byly základem pro rozdělení do divizí. Odpoledne se hrálo finále o medaile v jednotlivých divizích. Po skončení proběhlo vyhodnocení. Medaile předával sportovcům Vlastimil Harapes. 

Vladimír Žiga vybojoval 3. místo, Daniel Vandas 4. místo, Jana Hasmanová 3. místo a Lenka Kytková 1. místo. Lenka byla zařazena do losování účastníků na Světové hry Speciálních Olympiád v Abu Dhabí 2019. Losovala se 1. žena a náhradnice, 1 muž a náhradník. Lenka neměla štěstí, vylosována nebyla. V neděli o medaile bojovali dvojice. Naši muži i ženy získali stříbrné medaile.

Sdružení Sport z. s. podpořilo sportovce úhradou poloviny nákladů za dopravu a malým občerstvením (odměna za výkony). CSS Tloskov též podpořilo sportovce úhradou druhé poloviny nákladů za dopravu.

Děkuji všem zúčastněným za vzornou reprezentaci. 

 

H. Čejková