XXVIII. SPORTOVNÍ HRY NA NOVÉ ŽIVOHOŠTI

Tradičně koncem května, letos v termínu 23. - 25. května, proběhly další Sportovní hry v duchu speciálních olympiád a ,,fair play“. Na sportovištích se během tří dnů vystřídalo 320 sportovců z celé ČR a Slovenska.

Sportovci se mohli zapojit do závodů v plavání, atletice, stolním tenisu, bocce, přehazované, terénním běhu a malé kopané. Jako ukázkový sport je prezentován volejbal. Pro sportovce s vyšší mírou podpory byly ve středu připraveny přizpůsobené atletické disciplíny: „Zkus, co dokážeš!“ Volný čas mezi soutěžemi vyplnil bohatý doprovodný program - v úterý společenský večer s kapelou Kabrňáci, a ve středu odpoledne kulturní blok a večer diskotéka, zakončená ohňostrojem.

V úterý v odpoledních hodinách proběhly stále žádané plavecké závody a jízda na tobogánu ve vojenské zotavovně na Měříně, které odstartovaly XXVIII. ročník her. Nejtěžší boje - tradičně štafety - vytvořily bouřlivou atmosféru mezi fanoušky a trenéry povzbuzující své „koně“. Netradičně probíhaly přizpůsobené disciplíny v plavání z důvodu poruchy bazénu. Hanka Čejková se svým týmem připravila „suchou variantu“ v tělocvičně v Tloskově - sportovci soutěžili s pomůckami určenými k plavání - běh s destičkou nad hlavou, přenášení tvarů, sbírání plastových míčků apod.

Po celý hlavní den závodů na Nové Živohošti ve středu 24. května svítilo slunce a všichni závodníci podávali maximální výkony.

Odpolední blok zahájila taneční mistryně paní Blanka Takáčová se soutěžemi, tancem a hudbou, který doplnila svým koncertem Bára Zemanová (finalistka třetí řady Česko hledá superstar). Odpolední klání v turnaji v přehazované vyhrál tým sportovního klubu Ledce. Ve stejnou dobu byly rozehrány turnaje v bocce. V posledních letech se bocce stává nejpočetnějším turnajem. Letos soutěžilo 15 týmů ve dvou skupinách a boje o medaile probíhají dva dny. Důležitou roli hrál každý míček a ve čtvrtek turnaj ukončily družstva Tloskova vítězstvím v obou skupinách.

Atleti měli ještě ve čtvrtek možnost bojovat o další medaile v terénním běhu a celé dopoledne bylo velkou výzvou také pro fotbalisty a volejbalisty, kteří tradičně zakončují sportovní hry.

Všichni se náramně bavili, dobrou vůli spolu měli, sluníčko svítilo a všechno dobře dopadlo. Na první pohled bylo znát, že se všichni organizátoři snažili, seč mohli, aby to zase bylo super a fajn. Věřte, že to opravdu není úplně jednoduché dát tak velkou sportovní akci dohromady. A proto velký dík patří opět celému realizačnímu týmu a vedení CSS Tloskov za podporu. Samozřejmě také všem rozhodčím, volontérům, studentům, dobrovolníkům a doprovodným osobám, kteří ochotně pomáhají.

Zvláštní poděkování patří všem sponzorům za finanční a věcné dary, jmenovitě - Jiří Svatek, p. Růžička, Miroslav Kohoutek, Karel Dohnal, Stanislav Budil, Ing. Petr Jiroušek, p. Vaněk, Josef Chrpa, Jasa s.r.o., Technoterm CZ s.r.o., Erilens s.r.o., Untraco v.o.s., Dráb a spol. s.r.o., Mrazo Tábor s.r.o., Výroba lahůdek Třešňák Vojkov, Masou, uzeniny Kahoun, Flosman, Pro 21, Posázaví o.p.s., Quo s.r.o., Alimpex food. a.s., Miva spol. s.r.o., Patrio Café, Pekařství Kučera.

Tato akce není jen o sportování, ale i skvělá možnost pro setkání, sdílení a získání nových zážitků pro všechny zúčastněné.

Loučení je vždy smutné, ale jsme rádi, když můžeme říci: „všechno dobře dopadlo!“  A již teď se těšíme za rok na viděnou na Nové Živohošti J.

 

Za tým organizátorů Radka Jiroušková, vedoucí akce.