26. Zimní speciální hry Českého hnutí Speciálních olympiád se uskutečnily ve dnech 8. 1. - 13. 1. 2017 v Horní Malé Úpě v Krkonoších. Her se zúčastnilo 215 závodníků a členů doprovodu. Slavnostní zahájení proběhlo v pondělí 9. ledna ve 13:45 v areálu SKiMU. Zúčastnil se i starosta Horní Malé Úpy Ing. Karel Engliš.

Soutěžilo se v běžeckých, alpských a snowboardových disciplínách. Šest sportovců z našeho sportovního klubu (Světáci Tloskov) závodilo v běžeckém lyžování na tratích 500 m ,1000 m, 3000 m a ve štafetě 4 × 1 km. Celkem získali 4 zlaté, 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili. Štafeta si doběhla pro 2. místo.

Počasí nám bylo letos velmi nakloněno, měli jsme ideální sněhové podmínky pro běžecké lyžování. Trochu nás potrápily silné mrazy a nárazové intenzivní vichry. Naši sportovci se zúčastnili speciálního programu „Zdravý atlet na horách“.  Prošli testem „Zdravá noha“. Testoval se rozsah pohybu v kotníku, nožní klenba, postavení prstů dolních končetin atd. Naše výprava si ve volném čase zahrála bowling. Večery účastníkům olympiády vyplnily diskotéky a trenérům 2 porady.

CSS Tloskov podpořilo sportovce poskytnutím dopravy a úhradou nákladů za dopravu. Sdružení Sport finančně podpořilo pronájem bowlingu a malé občerstvení jako „odměnu“ pro sportovce za jejich výkony a vynaložené úsilí.

 

H. Čejková a H. Sejková