Sportovní hry na Nové Živohošti

Tradiční Sportovní hry, které pořádá Sdružení Sport z. s. společně  s Centrem sociálních služeb Tloskov letos  proběhly  v termínu  od 24. - 26. května, již XXVII. ročník, opět v areálu Tobogán kempu na Nové Živohošti.

Her se v letošním roce zúčastnilo celkem 335 sportovců z celé České republiky a Slovenska, závodilo se individuálně v plavání, atletice, lehkoatletických disciplínách „Zkus, co dokážeš“ pro sportovce s vyšší mírou podpory, v terénním běhu a stolním tenise.

Týmy soutěžili o zlaté, stříbrné a bronzové medaile v bocce, přehazované a v malé kopané.

Opět nechyběl ukázkový volejbal týmů Světáků a Kabrňáků z Tloskova  pod vedením Hanky Čejkové, který nemá na sportovních hrách jiné soupeře.

Celkem se v průběhu třech dní rozdělilo přes 500 medailí a sportovci měli také velkou radost z mnoha cen, které pro ně připravili organizátoři her. Každý sportovec obdržel za své výkony nejen medaili, ale vždy také drobnou cenu.

Velkou pomocí byla podpora volontérů z Centra sociálních služeb Tloskov, firmy Primagas a studentů Gymnázia Benešov.  U všech sportovních disciplín byla nutná podpora pro sportovce při manipulaci se sportovním náčiním a orientací v areálu kempu, protože hlavní sportovní den ve středu se zde pohybuje téměř 430 lidí.

Pro lepší orientaci všem také pomohla jednotná trička realizačního týmu, která se nám podařila zajistit díky sponzorům v loňském roce.

Důležitým zpestřením her je pro sportovce doprovodný kulturní program. Letos se nám podařilo zajistit vzácného hosta frotmena  Štěpána Kojana z kapela Keks, který zazpíval při slavnostním zahájení her před zapálením olympijského ohně.

Odpoledne proběhlo vystoupení kapely Kabrňáci z Tloskova a ukázky bojového umění týmu  Pavla Jahody. Celý program moderovala JanaŠpačková .

Po oba večery nechyběly diskotéky a všichni si našli čas na sdílení svých zážitků a úspěchů.

Počasí všem přálo, sluníčko si občas hrálo na schvávanou, ale při loučení všichni děkovali za prima dny a doma si sportovci mohli prohlédnout fotky ze sluncem zalité Živohoště.

I nás hřeje pocit, že se akce vydařila a sbíráme síly na organizování dalších sportovních akcí.

Stolní tenis

Turnaj ve stolním tenisu byl slavnostně zahájen nástupem ve středu 25. 5. 2016 ráno. Sportovci se  soustředili v tělocvičně CSS Tloskov, aby změřili své síly ve výkonnostních skupinách A, B a čtyřhrách. Byli rozděleni do skupin (tabulek), vítězové z tabulek dále bojovali o medaile.

Ve skupině A bylo 9 hráčů. Ve skupině B 15 hráčů a 6 dvojic ve čtyřhrách.

Celé dopoledne se hrálo v duchu fair play i bojovném duchu, každý sportovec se snažil o svůj nejlepší výkon. Čas byl i na popovídání s kamarády během pauzy mezi jednotlivými utkáními.

V bojích o kovy nejcennější šlo opravdu o vyrovnané souboje a mnohdy rozhodoval jeden míček. Byl to „prima“ sportovní den.

Fotbal

K fotbalovému utkání mezi 5 přihlášenými mužstvy došlo na řadu až poslední den Sportovních her – ve čtvrtek 26. 5. 2016 dopoledne.

Dokonce nám tento den vysvitlo i sluníčko, takže se naši fotbalisté pěkně „zapotili“.

Během jednotlivých utkání až do poslední chvíle nebylo jasno o vítězi, tak byly týmy vyrovnané. Překvapivě a samozřejmě i zaslouženě nakonec vyhráli nováčci ve fotbale – Zlín. Gratulujeme a těšíme se na odvetu zase za rok.

Za tým organizátorů
Radka Jiroušková